27/02/2009

Iubirea

Posted in Love, Raluka tagged , , , , , , , la 2:09 pm de Raluca

000702zpbfb“Iubirea este elixirul vital, izvorul sănătăţii, al puterii şi al energiei pentru fiecare om” (Prentice Mulford)

Iubirea este cea care dă sens vieţii. Se spune că marile poveşti de iubire au marile lor inceputuri. Eu nu pot să spun că povestea mea de iubire a avut parte de un început măreţ. A început într-o zi de noiembrie. Da… e drept că atunci a fost începutul relaţiei… de faptul că-l iubesc mi-am dat seama ceva mai târziu. Dar acum dacă stau şi mă gândesc, a reuşit să mă cucerească încă din prima zi, deoacere fiecare zi în care nu-l vedeam trecea extreme de greu şi parcă nu eram eu.

Mi-am dat seama că nu îmi pot spune ce este iubirea, dar pot spune cum este ea. Este a naibii de frumoasă. Este atât de minunată că brusc nu mai eşti tu, eşti cu totul altă persoană, el devine parte din tine, parte din fiinţa ta, parte din universe. Încet încet surâsul lui devine parte din surâsul tău, respiraţia lui devine parte din oxigenul tău. Într-un cuvânt el devine tu.

Nu pot să ascund faptul că atunci când simt că este trist, sunt şi eu tristă, când este nervos, devin şi eu nervoasă sau când este fericit sunt şi eu fericită.

Am încercat atunci să aflu motivul… de ce îl iubesc? Să fi fost glasul lui dulce, să fi fost gesturile delicate făcute din vârful degetelor, să fi fost privirea pierdută a ochilor sau zâmbetul fugar din colţul buzelor ce m-au determinat să-l iubesc?

Dar mi-am dat seama că îl iubesc pentru că este… el.  Deşi mi-am dat seama de mult timp că îl iubesc, abia acum căteva zile am avut curajul să-i spun “te iubesc”. De ce nu am făcut-o până acum? Pentru că mi-a fost teamă de reacţia lui.

Am aflat că iubirea înseamnă explozie de fericire, iubirea este şirul lacrimilor prelinse pe obraz în fiecare seară când adorm fără el, este speranţa plecată şi revenită pe pământ. Iubirea este fiinţa lui, care este lumea mea. Suntem noi…

Există persoane pentru care iubirea înseamnă cuvinte, aşa cum pentru alţii înseamnă fapte. Mai există oameni pentru care iubirea înseamnă amândouă.

Eu fac parte din această categorie. Pentru mine iubirea înseamnă atât fapte cât şi vorbe. Este necesar ca atunci când celui pe care-l iubeşti îi este rău, să îi fi aproape atât cu vorbe de încurajare cât şi cu fapte, care să-l ajute să iasă din acea situaţie.

Iubirea înseamnă să-l sprijini şi să-i fi alături necondiţionat, să zâmbiţi împreună, să plângeţi împreună, să vă încurajaţi unul pe altul.

Pentru mine iubirea înseamnă EL, pentru că-l iubesc aşa cum este, cu calităţile şi defectele lui.

7 comentarii »

 1. carmen said,

  Mi-aş dori să pot spune şi eu în cuvinte ce simt…dar n-am curaj:(
  Iubiţi-vă mult şi frumos!:)

 2. Raluka said,

  Carmen nici eu nu am avut curaj… dar i-am spus… i-am spus de nenumarate ori in posturile de pe blog… si am reusit sa ii spun si oarecum live… e drept nu i-am spus in fata 😀 dar acum am curajul sa ii spun si in fata… 🙂
  Mai tii minte? mi-ai spus candva sa imi fac curaj sa spun ceea ce simt pt ca o sa ma roage sa ii repet… acum iti spun eu tie sa ai curaj sa spui ce simti… pentru ca nu ai nimic de pierdut. 🙂

 3. carmen said,

  Teoretic e simplu…practic e foarte greu 😦

 4. Raluka said,

  stiu dar e frumos… este frumos cand primesti din partea lui un zambet, o imbratisare, un sarut, dar este si mai frumos cand primesti „si eu te iubesc” plus toate cele de mai sus… chiar trebuie sa ne spunem sentimentele… 🙂

 5. eugen said,

  Eu nu mai am iubire…deja i-am dat-o Ei.

  Sala mea de cinema

  Când în fiecare seară
  Gândul către tine-mi zboară
  Mă întreb mereu ceva,
  Oare asta-i dragostea?

  Când răspunsul este Da,
  Se deschide-n faţa mea
  Sala unui cinema
  Şi pătrund avid în ea
  Căci acolo pot vedea
  Cum eşti tu, iubirea mea.

  Ieri erai frumoasa stea
  Astăzi eşti lumina mea
  Mâine poate vei fi visul
  Ce-mi deschide paradisul.

  Noaptea ştiu că voi visa
  Tot ce nu se va-ntâmpla
  Decât doar în mintea mea,
  Sala mea de cinema.

  Aş dori ca într-o seară
  Chiar şi într-o altă vară
  Chiar şi într-o altă lume
  Care încă n-are nume,
  Tu să fii în faţa mea
  Când răspunsul va fi Da.

  P.S.
  Când răspunsul este Nu
  Cade întunericul,
  Somnul greu mă ţintuieşte
  Un coşmar mă ameţeşte
  Dimineaţa este ceaţă
  Şi abia revin la viaţă.

 6. Sabau Ioana said,

  Dragoste si prietenie….
  Se spune ca intr-o zi se intalneste Dragostea cu Prietenia si
  Dragostea o intreaba: – „Daca eu exist… tu ce rost mai ai?”
  Prietenia ii raspunde: -„Eu las un zambet acolo unde tu ai lasat o lacrima…”

 7. Raluka said,

  asa este… dar uneori acel zambet este dureros daca lacrima a fost extrem de fierbinte… din pacate dragostea nu este numai roz.. exista si momente gri si negre exista toate culorile 🙂 dar este a draq de frumoasa 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: